Regio Blankenberge Knokke Oostende Brugge

KUSTREGIO BLANKENBERGE - BRUGGE

Geniet van strand, cultuur, gastronomie en zoveel meer

DE KUST, BRUGGE EN HET OMMELAND

Tijdens een verblijf in B&B De Polderhoeve geniet je van de rust van de polders, maar ben je toch vlakbij de zee. In een straal van enkele kilometers vind je vele bezienswaardigheden, toffe mogelijkheden voor uitstapjes met de kids, of cultuur, historie en shoppingplezier in Brugge, het Venetië van het noorden. Hieronder geven we je graag enkele tips. Maar uiteraard helpen we je graag tijdens jouw verblijf om de vele al of niet verborgen parels van onze kustregio te ontdekken!

BLANKENBERGE

Hier blaast de zee al je zorgen weg om je hoofd te vullen met warme momenten. Slenteren op de Zeedijk, chillen in een beachbar met je voeten in het zand, kijken hoe je kroost een gigantisch zandkasteel bouwt of eenvoudigweg genieten. Klein en groot geluk. Samen met al wie je dierbaar is. Leven in het nu. De zee leert hoe dat moet.

BRUGGE

Middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad. De Brugse binnenstad imponeert met haar cultuurhistorisch patrimonium en is sinds 2000 erkend als UNESCO Werelderfgoed. Brugge verwelkomt je steeds weer met intrigerende concerten, tentoonstellingen, een divers aanbod van festivals én bekroonde topgastronomie.

KNOKKE-HEIST

Knokke-Heist is veel meer dan de vermaarde 'Place des m'as-tu vus'. Shop naar hartelust, geniet van top-gastronomie, ontdek de vele kunstgalerijen, maak een lange strandwandeling, waag een gokje in het casino of laat alles los tijdens een van de ontelbare evenementen. O ja, een bezoek aan het Zwin moet ook zeker op de planning staan!

Kom jij ook mee genieten in en rond De Polderhoeve?

OOSTENDE

De Koningin der Badsteden heeft gewoon veel te veel troeven om ze goed samen te vatten. Maar pik zeker het James Ensorhuis mee. Of plan je bezoek tijdens het vermaarde Crystal Ship Street Art festival. Liever wat volkser? Een heerlijke garnaalkroket in de buurt van 'den trap' zal je zeker bevallen. Dat kan in een hippe lunchbar of klassiek restaurant. Keuze te over in Oostende.

SEA LIFE

Logeer je in B&B De Polderhoeve? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Sea Life Blankenberge. Jong en oud vergapen zich in de Ocean Tunnel en genieten van de voedermomenten van zeeleeuwen, otters en pinguïns. Met zijn opvangcentrum voor zeehonden en zijn specifieke zones rond Amazonië en de Tropen is Sea Life een top-attractie.

MET DE FIETS

Wat is er mooier dan onze kustregio ontdekken met de fiets. Heerlijk cruisen door het rustgevende polderlandschap met zijn haast ingeslapen dorpjes. Lekker de wind trotseren in de Uitkerkse Polder. Of van terrasje naar terrasje bollen ... Wij selecteerden voor jou alvast enkele leuke fietstochtjes. Veel meer info in de B&B!

Kom jij ook mee genieten in en rond De Polderhoeve?